Rotterdam

Wederopbouw

18.05.19

Liefde, Verlies en Verlangen, thema's die aansluiten bij Opbouwdag, de dag die zijn historie heeft liggen in het verlies van wat was, na het bombardement in Rotterdam.

De Rotterdamse Operadagen organiseren een stadsfeest op zaterdag 18 mei. Het internationale evenement heet Orfeo & Manjun en gaat over de thema's Liefde, Verlies en Verlangen. Een thema dat aansluit bij Opbouwdag, de dag die zijn historie heeft liggen in het verlies van wat was, na het bombardement in Rotterdam. Op het Kruisplein ontstaat een cross-over tussen Opbouwdag en deze stadsparade.
 

Ja Ja Opera brengt op het plein stukken uit de opera I Lombardi van Verdi ten gehore. Stukken over broederliefde, verlies en verlangen van twee geliefden uit verschillende culturen. Kortom, heel Rotterdams. Daar komt bij dat Ja Ja Opera een zelfde 'kruistocht' voert als Opbouwdag, namelijk zorgen dat iedereen kan genieten van wat we aan te bieden hebben!
 

De I Lombardi-stukken worden op drie tijdstippen door de jeugdige zangers van Ja Ja Opera gezongen:
 

14.00 uur, 15.00 uur, 16.00 uur
 

Na de laatste voorstelling vertrekken de zangers zingend naar de slotmanifestatie van Orfeo & Majnun op het Schouwburgplein voor De Doelen.

https://wederopbouwrotterdam.nl/opbouwdag/verdi-door-ja-ja-opera