Rotterdam

Orfeo & Majnun Rotterdam in beeld - 1 (video)

Stadsomroep Open Rotterdam volgt komende weken de voorberedingen rondom stadsfeest Orfeo & Majnun door Operadagen Rotterdam op de voet.

Op 18 mei barst er een groot feest los in de binnenstad van Rotterdam. Dan organiseert Operadagen Rotterdam het stadsfeest Orfeo & Majnun. Een festival voor en door Rotterdammers met onder andere spoken word-artiesten, dansers, beatboxers en operazangers die samen hun verhaal over liefde, verlies en verlangen tot leven brengen.

https://www.openrotterdam.nl/stadsfeest-orfeo-amp%3b-majnun-een-eclectisch-festival-in-het-hart-van-rotterdam/content/item?1128994
 

Orfeo & Majnun is een combinatie van twee liefdesverhalen. De Griekse tragedie over de geliefden Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun. Het festival vindt plaats tussen het Stationsplein, het Kruisplein en het Schouwburgplein. 


In deze eerste aflevering van onze serie over het stadsfeest Orfeo & Majnun neemt creative director Rajiv Bhagwanbali ons mee naar een repetitie van een van de mini-performances. De bollywooddansers en Turkse dansers komen voor het eerst samen met en operazangeres