Brussels

Songs of Longing

Samedi passé nous avons pu profiter d'un petit avant-goûts sur les spectacles des différents groupes! 

Zaterdag kregen we een voorproefje van de deelnemende groepen voorgeschoteld!  


 

Afgelopen zaterdag was een grote dag voor de deelnemende groepen! Alle groepen werden in de ateliers van de Munt uitgenodigd om te presenteren voor de andere participanten. Dit gaf hen de mogelijkheid al eens voor publiek te performen, maar ook om de andere groepen te leren kennen. Iedere groep kreeg 10 à 15 minuten de tijd iets te presenteren, sommigen zijn al lang bezig en hadden al een afgewerkt product, anderen zijn net ingestapt en kwamen enkel hun organisatie voorstellen. Dit was echter geen enkel probleem, het was- meer dan een presentatie- vooral een informeel ontmoetingsmoment, waar iedereen de kans kreeg elkaars werk te zien en met elkaar te praten.

Elke groep was stuk voor stuk fantastisch, het was gewoonweg geweldig iedereen bezig te zien en te zien genieten. De deelnemers zijn zo divers en uniek en dat maakt het project net zo bijzonder! Bovendien slaagt elke groep er ook in binnen zijn eigen specificiteit een manier te vinden om de verhalen van Orfeo & Majnun op een authentieke manier te brengen! De voorstellingen waren elk leuk om naar te kijken en smaakten naar meer!

-----------------------------------------------

Samedi passé les groupes participants ont eu l’occasion de présenter devant les autres groupes dans les ateliers de La Monnaie! Ce fut une journée longue, mais plaisante. Plus qu’une présentation, c’était surtout un moment de rencontre et de partage. Les groupes ont pu faire connaissance et ont pu voir ce que les autres avaient déjà fait d’ici-là. La beauté de cette journée était surtout de voir que tout les groupes, aussi divers qu’ils soient, ont pu présenter quelque chose d’aussi fort et d’aussi touchant. Tout le monde a interprété les histoires de Orfeo & Majun a sa manière, il y en a donc pour tout le monde ! Certaines histoires étaient hilarantes, d’autres absurde ou encore touchante !

---------------------------------

Foto's / photos : Yves Molitor 

#orfeoandmajnun

#orfeomajnun